tiistai 29. maaliskuuta 2011

Maanläheinen koti järven rannalla

Ystäväpariskunta on tehnyt hienot asuntokaupat; pieni, mutta toimiva kerrostaloasunto järven rannalla maan tasossa. Terassi, josta pääsee hilpaisemaan suoraan vaikka järveen uimaan. Isot ikkunat etelän suuntaan. Sauna. Ja makuuhuoneesta ovi suoraan kylpyhuoneeseen. Nyt vielä haudutellaan, miten asuntoa halutaan remontoida, mutta pienet yksityiskohdat kertovat jo suunnan; maanläheiseen ja yksinkertaiseen suuntaan.

Mikä on ihaninta, kun astut eteiseen; näet valon ja näkymä on avara. Tässä asunnossa tämä toteutuu mahtavasti; suoraan edestä avautuu näkymä keittiöön, ja keittiön ikkunasta valo kajastaa eteiseen asti. Pallolamput tuovat käytävämäiseen tilaan pyöreyttä ja pehmeyttä. Ikean Nandor-tuolit sopivat hyvin tähän ruskean sävyiseen kotiin, ja verkkomaiset istuimet tuovat ilmavuutta pieneen keittiösoppeen.
Sisustus on vielä alkutekijöissään, mutta näistä pienistä yksityiskohdista näkee, mihin suuntaan sitä varmasti lähdetään toteuttamaan; maanläheiseen ja yksinkertaiseen. Ikean ruskea Böja-lattiavalaisin luo emännän mukaan enemmän tunnelmaa kuin valaisee; mutta sisustuksessa tarvitaan myös näitä tunnelman luojia. Yksinkertaiset paneliverhot on teetetty sopivaksi juuri tähän tilaan; verhot pehmentävät tilaa, mutta kuultavuutensa ansiosta eivät kuitenkaan pimennä kotia. Olohuoneen kattoa koristaa Ikean PS Maskros -valaisin. Suunnitteilla on olohuoneessa yhden seinän maalaaminen tummemmaksi, jolloin myös valaisin pääsee paremmin oikeuksiinsa. Kahvit emäntä tarjosi hienoista Tonfisk-merkkisistä kahvikupeista, jotka istuivat kuin nakutettu kodin värimaailmaan. Tonfiskin tuotteiden jälleenmyyjät löydät tästä linkistä.

Kiitos isäntäväelle, kun sain jakaa kuvat blogini lukijoiden kanssa. Tästä kodista tulee varmasti valloittava, kun seiniin saadaan vähän lisää väriä ja kalusteet kohdilleen. Suunnitelmissa on mm. sähkötakka isännän toiveesta sekä lukunurkkaus emännän toivosta. Remontti-intoa ja mukavia hetkiä siis uuteen suloiseen kotiin! Ehkä pääsen näyttämään myöhemmin teille lukijoille lopputuloksen?!

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Koristetyynyt kodissani

Kodissani on paljon tyynyjä. Tyynyt pehmentävät sisustusta, ovat valtavan mukavia etenkin sohvalla - ja niillä voi muuttaa kodin ilmettä nopeasti. Ostin viikonloppuna uudet tyynyt sohvalle kirpputorilta, ja alakerran värimaailma vaihtui vihreästä vaaleanpunaisen suuntaan. Ja vihreät tyynyt pääsivät yläkerran makuuhuonetta koristamaan - ja nyt siellä on puolestaan vihreä värimaailma. 

Eilen oli pitkästä aikaa kierrellä kirpputoreilla, ja löysin nämä uudet tyynyt; mukava pieni piristysruiske tupaani. Kirpputorilta olen löytänyt myös Anna-Leena Härkösen kirjan Ei kiitos, jota olen tänään flunssan kourissa lueskellut. Hauska ja mukaansa tempaava kirja; voin suositella.
Erilaisia tyynyjä on kiva yhdistellä, ja kun niissä on jokin yhdistävä tekijä, tuloskin on kaunis. Takana oleva mustavalkoinen tyyny on tilaajalahja jonkun sisustuslehden tilaamisesta. Tällä hetkellä minulle tulee vain Divaani ja Glorian koti - muut lehdet, kuten tämän Talo ja Koti -lehden ostan kirpputorilta. Pienistä säästöistä syntyy suuri säästö; varsinkin, kun voin lukea viikossa useammankin lehden!

Yläkerran väritys muuttui vihreäksi uusien tyynyjen myötä. Mukana myös valkoinen ja ruskea tyyny; nämäkin tyynynpäälliset olen saanut tilaajalahjaksi jostain lehdestä... Samankaltainen kuosi yhdistää näitäkin tyynyjä keskenään.

Vanhaa keinutuolia koristaa myös yksi vihreistä tyynyistä. Vihreät tyynyt olen muuten ommellut itse kirpputorilta ostamastani isosta kangaspalasta; näin sain todella halvat koristetyynyt; kaupoissa ne maksavat mielestäni monesti aivan liian paljon! Toinen vinkki; vanhat nukkumiseen ostetut tyynyt voi käyttää myöhemmin koristetyynyjen sisällä; pelkät koristetyynytkin ilman päällisiä kun maksavat varsin paljon.
 Olen katsonut aamutelevisiota ja sisustusohjelmia, lukenut kirjaa, kirjoittanut blogia + lukenut muiden blogeja. Mitähän vielä voisin tehdä, jotta pysyisin paikallaan?

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Lastulevyisen kaapin ehostus

Näin minulle kerrottiin, näin minä koin, ja tässä myös te näette; lastulevyiset kalusteet voi maalata! Seuraavassa esimerkissä lastenhuoneen vanha kaappi koki remontissa muutoksen; kellastunut valkoinen sai tilalleen kirkkaan valkoisen ja ihanat uudet ovennupit.

Uudistetun vaatekaapin ovennupit ovat mainiot, ja sopivat hienosti tähän pienoisen huoneeseen. Ovennupit on ostettu Bauhausista.
Vaatekaapit ennen, maalaukseen ryhdyttäessä ja valmiina. Makuuhuoneesta tuli lapsen huone; suloiset nalletapetit tulivat tummien tapettien tilalle ja ovennuppeja koristavat pienet hiirulaiset. Vallan söpöä tuli, eli huoneen prinsessalle juuri oikeanlainen tulos!

Maali on kuulemma helppoa käsitellä, geelimäistä, minkä seurauksena vähän tompelokin saa todennäköisesti tasaisen ja siistin lopputuloksen aikaan. Lisää lastulevyisen kalusteen maalaamisesta löydät esimerkiksi tämän linkin kautta. Eli nyt vain maalikauppaan, jos lastulevyisen kalusteen pinnan värit ovat alkaneet väsyttää mieltä!

lauantai 26. maaliskuuta 2011

On pajukissojen aika

Viikolla pusikossa suhisi; minä konttasin heikolla hangella kohti pajupöhelikköä ja koirani tuli perässä innokkaana; "Onko tämä joku uusi leikki?" Pajuista kärsiä sain; loppulenkin kuljin märillä tossuilla. Mutta oli vaivan arvoista; nyt pajunkissat koristavat eteisen lipastoa kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Yksinkertainen on kaunista; pajukissat vanhassa lasipurkissa, joka on täytetty aikoinaan akvaarioon ostetulla soralla. Pajukissoista tulee niin kevät ja pääsiäinen mieleen - eikö?
Pajut ovat todellakin uudistuva luonnonvara, ja harvemmin metsänomistajakaan on harmissaan, jos niitä käy napsimassa mukaan kukkamaljakkoon. Jos sinulla on siis viikonloppuna aikaa, tässä sinulle ajanvietevinkki!

Nyt siis viikonlopun viettoon, josta ainakin minulla on tulossa oikein mukava; työpaineet hellittivät ainakin viikonlopuksi, ja ohjelmassa on kaikkea kivaa hyvien ystävien seurassa. Ja lauantaikin alkoi niin ihanasti; ei tarvinnut kellon herättää, kun kukuin jo hereillä ennen kuutta. Sisäinen kelloni on siis siirtynyt jo KESÄAIKAAN - mikä sekin kuulostaa niin lupaavalle, että ei voi muuta kuin hymyillä!

P.S. Etelä-Suomessa hanget eivät ainakaan enää juuri kanna, joten kumpparit ovat hyvä valinta, jos lähdet pajunkissoja metsästämään...

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kokemäen talokomistuksia

Minulla on haaveena talo. Vanha talo, jossa on korkeat huoneet, ristikkoikkunat, lankkulattiat, lasiveranta ja kakluuneja. Olin viikolla työreissulla Kokemäellä, ja voi; siellä niitä minun taloja oli - montakin ehdokasta. Ja hei; Senaatti on laittanut vanhoja asemarakennuksia myyntiin! Ihania rakennuksia, mutta minä univaivainen en kyllä uskaltaisi ostaa taloa radan varrelta; mutta jos joku teistä ostaa, haluan tulla käymään!

Kokemäen kylän raitin varrella on näin upea taloa; aivan mahtava - rakkautta ensisilmäyksellä... Sininen tuntuu arveluttavalle värille, mutta tässä ympäristössä se todella tekee kunniaa talovanhukselle ja ympäristölleen.
Ja katsokaapas tätä; niin ihanat ristikkoikkunat ulko-ovien ympärillä! Tämä keltainen ihanuus sijaitsi kaiken lisäksi Kokemäenjoen rannalla. Voi; tässä olisi kyllä jo sitä jotain!
Ja tässä olisi potentiaalia; maalit olivat päässeet tässä pirtissa rapistumaan. Toivottavasti tämä kaunokainen saa ensi kesänä kunnon maalikerrokset suojakseen. Katsokaa noita ikkunoita; mahtava! Tässä olisi puuhailtavaakin muutamaksi vuodeksi...
Kokemäellä oli näitä kaunokaisia vaikka ja kuinka. Ja kunnan arkkitehti tiesi, että Kokemäellä sijaitsevista kirpputoreista tekee hienoja löytöjä. Ovat niin kuuluja, että niihin tullaan kauempaakin. Kokemäki voisi siis olla ensi kesän kotiseutukierroksen potentiaalinen kohde. Ja näyttäisivät nuo talot silloin varmasti vielä mahtavammalle.... Voi tätä talokuumetta.

Tämä kuumeinen alkaa nyt valmistautua iltaan ja lähtee pitkästä aikaa hippaloimaan. Hauskaa viikonloppua myös teille!

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Keltaiset narsissit ja tulppaanit sekä kattaus; nyt on kevät!

Kevät on saapunut kotiini. Muuten suhteellisen musta-valkoista kotiani on helppo ilahduttaa pienillä väriläiskillä, ja nyt keväällä värinä ovat limen vihreä ja nyt kukkien myötä myös keltainen. Kevät on niin mahtava vuodenaika; näitä värejä ja suunnitelmia katsellessa voi vain nauttia ja miettiä lämpimän kesän tuloa tänne Pohjolaan...

Istutin viikolla ostamani narsissin lopulta Ikean Vasen -maljakkoon. Nyt narsissit toivottavat tervetulleiksi kotiin jo kylmässä eteisessä - ja säilyvät siellä pidempään ilahduttamassa meitä työn raskaita raatajia, kun saavumme arkena väsyneinä kotiin. Taustalla peilin kautta näkyy kylmän eteisen vanha helmipaneeli, jonka olen maalannut vaalean harmaalla sekä Kodin Ykkösestä muistaakseni aikoinaan ostamani kattokruunu.

Sain tulppaaneja herraltani pienen avustavan neuvonannon jälkeen... Keltaiset Teema-astiat sopivat kuin nakutettu kevään kattauksiin ja näiden ihanien tulppaanien seuraksi.

Tulppaanit ja narsissit tuovat kevään kotiin sisälle ja kukkaruukkuihin oven pieliin, mutta mikä onkaan ihanampaa kuin lilat krookukset, jotka toivottavasti nousevat taas tänä keväänä kukkapenkistä ylös... Niitä odotellessa; voimia ensi viikon arkeen ja toivottavasti sieltä välistä löytyy aina pieni arjen juhlahetki - kuten auringon pilkahdus pilven raosta, linnun laulua tai kukka piristämässä kotiin tuloa!

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Ja niinhän siinä kävi: "Pistäisiköhän sittenkin kaikki kodinkoneet uusiksi...?"

Näinhän se homma leviää; kun miettii uutta leivänpaahdinta, tulee mieleen kaikki muut laitteet, jotka tulevat varmaan myös pian tiensä päähän. Ja huomasin, että itse asiassa kaikkein vaikeinta on löytää kaunista vedenkeitintä - mutta löysin yhden hurmaavan yksilön; OBH Nordican 6447 Dome vedenkeitin mustana. Ja nyt tuli taas tänka på; mitkä laitteet nyt tähän mustaan sopisivat?


Tässä oikealla on tuo hieno vedenkeitin, johon ihastuin (OBH Nordican 6447 Dome)! Kyseisen vedenkeittimen kanssa sopisivat hyvin yhteen musta OBH Nordican soiva leivänpaahdin sekä musta Moccamaster. Mutta tämä on varsin tumma yhdistelmä, kun alunperin oli ajatus saada jotain vaaleaa keittiöön...

Joten mitä sanotte siis tästä? Mustaa ja valkoista. Musta OBH Nordican vedenkeitin, valkoinen Moccamaster ja valkoinen - ja jälleen soiva - OBH Nordican leivänpaahdin. Tässä olisi aika hieno yhdistelmä pieneen keittiööni. Tuon valkoisen leivänpaahtimen voisi toki korvata Kenwoodin valkoisellakin leivänpaahtimellakin...

Ja sinne Kartanoon tietenkin hankkisin kunnon kahvilaitteen, jolla voisi tehdä hienommatkin kahvit ja kaakaot! Ehkä integroidun sellaisen, mutta kyllä tässä kuvassa oleva Krupsin EA8025PN Espresso Automatic kahvinkeitinkin voisi olla hyvä vaihtoehto. Maksaa kuitenkin 500 euroa ja nykyiseen keittiöön sitä on mahdoton sijoittaa. Mutta joskus sitten...

Nyt siis kaupoille; jos sieltä löytyisi vieläkin parempi yhdistelmä. Heh, kerrankin minä oikein innostuin sähkölaitteiden ostosta! Näin netin äärellä kuvia katsellessa se on vielä hauskaa, mutta miten minä tunnenkaan itseni aina niin orvoksi itse kodinkoneliikkeissä. Noh, katsotaan miten käy!

Leivänpaahdin-ostoksille

Minä paahdan aamulla leipää, töistä tullessa leipää ja illalla leipää. Ja nyt leivänpaahtimeni on rikki. Leivänpaahdin ei varmasti ole kaikille iso ostos, mutta minulle on... Ensinnäkin se on sähkölaite, ja toiseksi en tiedä, mitä haluan - paitsi leivänpaahtimen. Onkohan muilla samanlaisia ongelmia joskus? Olen tässä viettänyt lauantai-aamun ensimmäisen tunnin netin äärellä koira sylissä - ja etsinyt netistä sitä oikeaa... Tässä muutama ehdotus.

Oi mikä komistus! Ja oi mikä hinta! Pixmaniassa myydään yli 200 euron hintaan. Tässä on kyllä sitä jotakin; varsinainen katseenvangitsija, mutta toisaalta haenko kuitenkaan katseenvangitsijaa..? Ei, se valkoinen taustaan sopiva olisi parempi tässä tapauksessa, mutta voi; tämä sopisi niin hyvin siihen suuren kartanon isoon keittiöön, jonka emäntä vielä joskus olen. Nimimerkillä: Haaveita pitää aina olla...
   

Boschin leivänpaahdin on sopuhintainen ja valkoinen. Mutta onko tämä vähän tylsä? Ja en ole varma oikein tuosta muodosta; muistuttaako tämä jotain käsilaukkua...? Toisaalta; tämä olisi muodoltaan niin selkeä ja tosiaan valkoinen, että sulautuisi hyvin pienen keittiöni valkoiseen taustalaatoitukseen ja näin avartaisi tilaa.
  



Tämä Cuisinartin leivänpaahdin löytyi Pixmanian sivuilta. Tässä on jo vähän sitä jotain, mutta toisaalta aika suuri pieneen keittiööni. Ja on vaaleaa terästä. Huomaatteko; tämä ei ole helppoa...
   

Tämä on aika simppelin mallinen, mutta terästä. Haluaisin tällaisen muotoisen leivänpaahtimen valkoisena - tai jos näen kuvan, haluankohan sittenkään?
 

Aluksi nauroin tälle koko härvelille; miksi leivänpaahtimessa pitää olla radio. Mutta nyt kun katson noita muita, on tässä se hyvä puoli, että tämä ei näytä perinteiselle leivänpaahtimelle. Ei ole siis tylsä - ja on valkoinen - ja hyvän muotoinen. Mutta mitähän minä tuolla radiolla teen, kun uusi radio nököttää alle metrin etäisyydellä...


Tämä on suorastaan naurettavan näköinen, mutta saahan nuo sämpylätelineet tuosta pois...? Todennäköisesti, ja silloin tämä voisi olla hyvä. Kenwood TTM020... Kuulostaa merkille, jota en tunne, mutta enpä ole ennenkään sillä perusteella tuotteita ostanut.

Ja hei, Lidlissä on myös leivänpaahtimia tällä hetkellä myytävänä, eikä hinta huimaa päätä... Tämän päivän ostosreissusta ei taida tulla helppo, mutta toivottavasti löydän kuitenkin sen oikean; sillä haluan illalla taas paahdettua leipää.

Mukavia hetkiä myös sinun lauantaille. Ja hei, jos vinkkejä leivänpaahtimelle, otan kaikki mielelläni vastaan!

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Onni on mies, joka tykkää vanhasta.


Otsikko ja kuva kertovat kaiken; tämä nainen on kovin onnellinen - niin miehestään kuin tästä uudesta esineestä kotonaan. Nyt on mies, miehen vaatteet, miehen butellit sekä hajusteet - ja miehen ensimmäinen koriste-esine "kotiutettu"!

Ihanaista viikkoa teille kaikille!

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Naistenpäivän kunniaksi; narsisseja ikkunanlaudalle

Kävin eilen pitkästä aikaa vanhan koulukaverini luona, ja ostin tuliaisiksi hänelle narsisseja. No, pitihän minun ostaa itsellenikin! Voi että narsisseista tulee keväinen olo; nyt vain odottamaan, milloin ensimmäiset kukat puhkevat...


Narsissit pääsivät ikkunalaudalle kaupasta tuodussa muovikepussaan, koska kaikki kukkaruukkuni ja -korini on saarrettu kellariin lumikinoksien keskelle. Mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan; kaunis näinkin! Vieressä Ikeasta ostettu kastelukannu ja söpö Typhon-keittiövaaka - ja yllä kaunis kummityttöni kiittää muistamisesta. Kyllä kelpaa katsella nyt ikkunalautaa ... mutta ei likaisia ikkunoita; pitäisiköhän tilata ikkunanpesijä kotiin - naisten päivän kunniaksi?

Keväisen kaunista naistenpäivää teille kaikille!

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Eteisen piristykseksi...

Joskus viikonloppusiivous venahtaa; huomaa, että tämäkin olisi kivempi näin ja tämän kukan voisin laittaa tänne näin... Sitten muistan, että silloin ostin kirpparilta sen ja sen, ja päätän viimein laittaa ne esille taikka riippumaan seinälle...

Nyt viikonloppusiivous kesti viisi tuntia, josta suurimman osan puuhastelin eteisessä. Mutta kannatti; sain eteiseen uutta piristystä pieneenkin tilaan mahtuvista ja etenkin edullisista asioista. Ja oli niin ihana ottaa kuvia, kun kevätaurinko pääsi valaisemaan jopa pimeää eteistänikin!

Tämä Turun Jalometallin tina-astia on kirpputorilöytö; oli kallis, mutta kannatti ostaa. Tässä hedelmät ja tarjottavat näyttävät niin juhlavalta; eikä muuta sen oheen juuri enää tarvita. Keittiöni pienuudesta johtuen minulla on mm. hedelmät esillä eteisen puolella. Käytännöllistä, mutta samalla myös kauniistaa ja piristää eteiseni värimaailmaa - eikö?
Nämä seinäkannikkeet ovat pyörineet kaapin pohjalla jo ainakin vuoden! Olen aina odottanut, että saisin jonkun auttamaan; pitelemään niitä seinällä niin, että voin olla varma, että paikka on hyvä, ennen kuin poraan ruuvit seinään. Enhän minä kuitenkaan saanut ikinä sanaa suustani ulos ja lopulta päätin, että laitan ne itse. Vuoden mietittyäni olin varmaan suunnitellut paikat jo niin hyvin mielessäni, että osuivat hyvin kohdalleen - ja nyt ne saivat nallet ja kuvan kummitytöstäni kannatellakseen. Kesällä, kun eteisessä on lämpimämpää, on ainakin jompaan kumpaan saatava joku kaunis kukka kaunistamaan eteistä. Huomaa; ovat jo valmiiksi vanhan ja kuluneen näköiset - kirpputorilta ostamisen etuja!
Tämäkin kirpputorilöytö pääsi viimein seinälle; sopii niin hyvin Marilynin ja Indiskasta ostetun hattutelineen rinnalle! Kotoa lähtiessä ja kotiin tultaessa tietää nyt heti, mitä kello on... Kuinka paljon on vielä aikaa tai kuinka paljon olen jo myöhässä?

Tämä oli varmasti suurin urakka yksin työstettäväksi; peilin seinälle asentaminen. Mutta sain kuin sainkin, ja mielestäni meni suoraankin! Peili tuo toivottua avaruutta kapeaan eteiseen. Olen ostanut tämän peilin vuonna 2000 Kodin Anttilasta ensimmäiseen kotiini, ja vieläkin se palvelee minua, sillä on tarpeeksi simppeli ja minun värinen. Hyvä esimerkki siitä, että ostan uutena vain sellaista, joka varmasti kestää aikaa. Ja sen takia en juuri mitään ikinä saakaan ostettua uutena: "Onkohan tämä nyt varmasti se oikea..?"

Ikeasta ostetun kenkäkaapin päällä Ikeasta ostettu maljakko täynnä tuikkuja; mainio säilytyskikka!? Taustalla myös syksyllä keräämäni kuivuneet kaislat, jotka muistuttavat minua vieläkin viime syksystä. Ja kynttiläjalat, jotka myyn sinulle hintaan 7 €, jos täillaisia kaipaat kotiisi.
Ja lopuksi: katsokaa, mitä löysin muutama viikko sitten kirpparilta?? Eikö ole aivan mahdottoman suloinen. Tämä on siis virkattu sokeriastia! Aivan mahtava löytö; kiitän häntä, joka on jaksanut kätösillään virkata tämän. Voi kun itse malttaisin joskus pysähtyä ja tehdä käsitöitä; piti se neuletakkikin kutoa, mutta en ole vielä saanut edes lankoja purettua vanhasta takista - saatikka löytänyt sopivaa ohjetta. Mutta summa summarum: hienoa käsityötä! 

Siivous on hauskaa etenkin silloin, kun sen voi tehdä ajan kanssa, ja laittaa kotia samalla uuteen uskoon. Paljon palkitsevampaa - ja tulee hyvä mieli!

Mutta nyt on sunnuntai, ja tänään en siivoa vaan nautin ansaitusta vapaapäivästä kera kevätauringon ja hyvän ruuan. Rentoa sunnuntaita myös sinulle!

lauantai 5. maaliskuuta 2011

Saisiko olla pähkinöitä?

Yritän kovasti pysyä tällä hetkellä erossa sokerista, joten tänä viikonloppuna karkkipäivä on pähkinäpäivä. Pähkinöille löytyi oikein kaunis astia kirpputorilöydöstä, joka on toiminut mm. kukkalautasena, koruastiana ja tarjoiluastina.

Pähkinät esillä kauniissa kirpputorilta löytämässäni astiassa. Tästä napostellessa pähkinät tuntuvat luksukselle ja karkkihaaveet jäävät toivottavasti taka-alalle... 

Nähin tunnelmiin ja otoksiin on hyvä päättää tämä tarina, ja toivottaa nautinnollista viikonloppua kaikille!