perjantai 15. huhtikuuta 2011

Narsissit toivat kevään Portsaan

Kevät on selkeästi tullut jo Porstaan; kadut alkavat olla lumettottomia ja katuja putsataan jo hiekasta sekä pölystä. Ja mikä parasta; pihoille, ikkunoille ja ovien edustoja on koristeltu kevään ylivoimaisesti pirteimmillä kukilla; narsisseilla! Tässä sinullekin muutama houkutus ja vinkki narsissien esillelaittoon. Kukat ilahduttavat varmasti paitsi asukkaitaan, mutta myös ohikulkijoita. Näitä lisää!

Narsissi ei paljon ympärilleen kaipaa, mutta muutama havu ja kivi tuovat toki hauskaa ilmettä ruukkuun. Katolta tiputettu lumi runteli aika paljon pihan kasveja. Mutta jos positiivisesti ajattelee, voi niitä hyödyntää esimerkiksi näin; tuijan oksat ovat siis tätä perua.

Vanha kahvipannu tuo jo itsessään pääsiäisnoidan mieleen, ja narsissit kruunaavat mielikuvan pääsiäisen tulosta. Kirpputorilta ostettu pannu oli jäänyt talveksi talvehtimaan lumen alle, mutta hyvin kesti; ainoastaan pannussa ollut muratti ei kestänyt...

Tämä kuva on Sairashuoneenkadun varrella sijaitsevasta, idyllisen pienestä kahvilasta. Taloyhtiön kaikille katutason ikkunoille on laitettu tällaiset kauniit asetelmat. Ja asetelman tekeminen on helppoa kuin heinänteko - eikö?

Ja muistakaa, että ruukuissa ostetut narsissit voi istuttaa maahan kukinnan jälkeen. Tässä nousevat minun viime kevään narsissit; iloinen yllätys tälle tunariviherpeukalolle!
 Sormet oikein syhyävät päästä pihalle rapsuttamaan maata. Ja huomenna ajattelinkin vähän haravoida ja laittaa pihaa kuntoon. - Ja vaatehyllyt; kevätvaatteet esille ja talvivaatteet pesuun ja piiloon...

Tämä neiti on niin iloinen keväästä, eikä malta odottaa kevään ehdottamasti ihaninta tapahtumaa pihalla; kauniin lilojen krookusten nousua maasta. Ne tuovat mieleen nuoruuden kevätpäivät, jolloin luin läksyjä takapihalla, isän vanha toppatakki päällä auringon paistatellessa kasvoja...

Kyllä; olen todellakin kevätihminen!

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kannusta on moneksi

Tänään päätin esitellä aivan ihanan kirpputorilöydön; tinaisen kannun. Kannu ei ole päässyt vielä kertaakaan kahvipöytään, mutta koristeena ja kukkamaljakkona kannu on aivan ihana! Punainen ruusu sopii kuin valettu tähän - eikö?

Vanha tinainen kahvikannu ja punainen ruusu; yhdistelmä aivan valloittava, vaikka tuskin kannun suunnittelija kannua tähän tarkoitukseen on aikoinaan valmistanut. Mutta siinähän se juju onkin...!
Tässä näkyy kokonaisuus vielä paremmin. Kyllä keittiössä nyt kelpaa, kun on ruusut ja kaikki ilahduttamassa kokkaajaa!

Tavaroiden monikäyttöisyys on siis minun motto. Ja voi niitä ahaa-elämyksiä, kun huomaat, että voitkin käyttää tätä esinettä aivan uudella tavalla! En minäkään tätä kannua kukkamaljakoksi ostanut, mutta kun ruusun piti löytää paikkansa ja näin kannun, oli uusi sisustusidea taas syntynyt.

Mitä esinettä sinä siis voisit käyttää eritavalla kuin tähän asti?

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Postikortteja seinälle

Operaatio "Kodikas sekamelska" on edennyt, ja nyt mietitään makuuhuoneen tapettia. Divaani tipahti viikolla postilaatikkoon, ja sieltä bongasin hauskan tapetin. Aika tosi kallis kyllä, mutta veikeä kuin mikä!

Eijffingerin PIP Brocante -kuvatapettia myydään esimerkiksi Seinäruusussa, ja tapetin voi tilata myös netin kautta. Tällaisen kollaasin voisi toki itsekin tehdä vanhoista postikorteista, mutta vaiva olisi jonkin verran suurempi - tosin tunnearvokin olisi paljon suurempi...
Aivan mahtavaa, kun nykyään on tarjolla näin erilaisia tapetteja; valinnanvaikeushan siinä tosin tulee! Saa nähdä siis, minkälainen tapetin "Kodikas sekamelska" lopulta saa...

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Ruusut lääkepurkeissa


Löysin kuvakollaaseistani tämän ruusukuvan teille jaettavaksi. Kukkia saa ja pitääkin sisustuslehtien mukaan nykyään jakaa eri maljakoihin, purkkeihin ja astioihin. Minustakin ihanaa vaihtelua, sillä näin saa persoonallisia asetelmia aikaan. Tässä esimerkiksi kaksi ruusua ruskeissa lasipurkeissa; liekö vanhoja lääkepurkkeja...? Ihana piristys esimerkiksi lipaston päällä. Nyt siis viikonlopun kunniaksi kukkaostoksille!