tiistai 28. kesäkuuta 2011

Voiko roskiksesta löytää tällaisen...?

Aamukiire ja roskiksetkin vietävänä. Mieltä kiristi, mutta kun avasin roskislaatikon, hieraisin silmiäni; roskiksesta pilkisti kesäkukka-amppeli...! Nostin kukan ylös: vähän nuhjuuntunut, mutta kukapa ei olisi vietettyään roskiksessa yön yli. Aamukiire katosi, kun kaarroin Ponillani takaisin pihalle kukka tangolla roikkuen ja annoin kukalle kunnon vesikasteen. Tänään kukka näytti jo tälle, ja ripustin sen ulko-oven vierusta koristamaan. Muovinen ruukku ei toki ole ihan minun omintani, mutta hei; tämä oli ilmainen!

Täytyy jälleen kerran kehua ihanaa naapurustoa - ja muistuttaa, että toisen jäte on toisen aarre!

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Juhannusruusujen myötä juhlan viettoon

Istutin juhannusruusun tämän vanhan talon kylkeen tietämättä, mikä ruusu oli kyseessä; tämäkin oli siis tuliainenen toisesta vanhasta pihapiiristä. Onneksi sieltä paljastui juhannusruusu, joka valkoisella kukinnallaan sopii mahtavasti tämän taloyhtiömme sisääntulon yhteyteen. Juhannusruusut ehtivät kukkia pihassamme jo ennen juhannusta, mutta tämän perinteisen juhannuskuvan myötä siirryn ei-niin perinteiseen juhannuksen viettoon. Jalassa haaremihousut ja suuntana Tallinnan kulttuuripääkaupungin nähtävyydet! Nautinnollisia hetkiä teidän kaikkien juhannukseen!

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Alkukesän saavutuksia pihalla


Tällä viikolla on ollut niin kauniita kesäpäiviä Turussa! Olen kyykkinyt kukkapenkeissä; jo toinen kierros rikkaruohojen niittämisessä. Hienoa, että on ollut sateista; kasvit kasvavat, mutta niin myös rikkaruohot... Tähän kahvipannuun eivät rikkaruohot onneksi mahdu kasvamaan. Liilaan taittava tähtisilmä sopii kauniisti uudelle puutarhapöydälle, ja näyttää viihtyvät tässä lämpimässä ja paahteisessa paikassa. 

Olen ilmeisesti onnistunut; viime syksyllä säilöön ottamani siemet ovat alkaneet itää ja kauniita alkuja on kurkistamassa mullan alta! Olisi kuulemma kannattanut kostuttaa siemeniä vedessä yön yli ennen kuin laittoi ne multaan, mutta onneksi rankat sateet ovat pitäneet huolen siitä, että siemenet ovat pehmenneet myös mullassa hyvin.
Myös vanhaan sankoon istuttamani angervo on lähtenyt hyvin kasvuun; tästä tulee vielä kaunis puska valkoisine kukkineen; ja hauska kontrasti varsin kamalaan taustaseinään!
Pihassamme kasvaa sekä vanhoja että nuoria jalopuita. Minun istuskeluryhmän läheisyydessä kasvaa nuori vaahtera, jonka oksalle laitoin myös köynnöskukan kasvamaan; saa nähdä onnistunko tämän kanssa yhtä hyvin kuin toisen. Taustalla kasvaa pähkinäpensas, joita on pihassamme riesaksi asti... Mutta tämä saa kasvaa, sillä se peittää osaltaan naapurin autotallin seinää. 
Pihani edusta oli ennen vain yhtä sorakenttää, mutta ei ole enää! Pihalla on nyt neljä suurempaa istutusallasta, jotka on reunustettu kivillä. Tämän viheralueen reunalla kasvaa sammalleimu, joka viihtyy erinomaisesti tässä; varsinkin näin alkukesästä kukinta on aivan mahdottoman kaunis, ja sammalleimu on levinnyt mukavasti kohta koko reunalle kauttaaltaan - kuten oli tarkoituskin. Taustalla näkyy pihapiirimme vanha ulkorakennus, joka on muutettu osin asuinkäyttöön. Hih, siellä on ennen käyty mm. tarpeilla!

Pihalle on istutettu raparperiä, josta olen jo kerran tehnyt paistosta - ja raparperin seurana kielot ovat saaneet vapaasti villiintyä; kukinnalle taitaa olla liian aurinkoinen paikka, mutta pelkät kielon lehdetkin ovat niin kauniita!

Nyt jäätelön syöntiin, ja sitten nukkumaan....

torstai 2. kesäkuuta 2011

Ihanat naapurit

Olin lähdössä eilen kauppaan, kun naapurini tuli kukkakimppu käsissään kotiin. Ihastelin hänen pioneitaan, ja pian huomasin, että minä olin kiikuttamassa kahta niistä kotiini! Hänellä oli ollut jotkut kuvaukset, jossa pionit olivat toimineet rekvisiittana, joten sain minäkin osan näistä rekvisiiteistä. Muutama päivä sitten olin soittanut hänelle talkkarin avaamaan oven, joten kai tämä oli kaunis kiitos siitä. 

Naapurit täällä ovat niin erilaisia kuin missä muualla olen asunut. Muutama viikko sitten toinen naapurini ihasteli minun pihakalusteitani ja kyseli, mistä olin ne ostanut. Plantagenista, jonne olin samana päivänä vielä menossa; ja iltapäivällä kiikutin naapurilleni kaupasta samanlaiset kalusteet! Naapurin pappa on puolestaan ottanut pihan vartijan roolin, ja erään kerran kovistellut myös yhtä "kosijaa", joka oli tullut ovelleni koputtelemaan, ja kun en ollut kotona, oli pappa yrmynä ilmoittanut, ettei taida neiti olla tavoitettavissa... Kosija oli kokenut, ettei hänestä tykätty, mutta minä sain kuulla papalta, että ihan hyvin käyttäytyvä nuori mies kävi ovellasi eilen... No, ei tullut siitä kosijasta miestäni, mutta hauska muisto jäi!

Nyt ollaan hallituksen kanssa kirjoittamassa opusta taloyhtissämme asumisesta, jossa tavoitteena on tuoda vanhan talon ominaisuuksia esille - ja miten niiden kanssa toimia. Voisi lisätä tähän opukseen vielä yhden luvun; Naapurit ovat täällä erilaisia kuin muualla!